1 Haziran 2015 Pazartesi

Windows 10 'un detayları

Microsoft, bugün yeni nesil işletim sistemi Windows 10'un çıkış tarihini açıkladı. Halihazırda her gün 1.5 milyardan fazla kişi tarafından kullanılan Windows işletim sisteminin en yeni sürümü Windows 10, 29 Temmuz 2015'te yepyeni özellikleriyle piyasaya çıkaracak.
Windows 7, Windows 8 ve Windows 8.1 kullanıcılarına ücretsiz olarak sunulacak olan Windows 10, daha kullanışlı, daha kişisel ve eğlenceli bir deneyim sunmayı amaçlıyor. Ayırca, Windows 10, kullanıcılara tabletten telefona, dizüstü bilgisayardan masaüstü bilgisayara ve hatta XBOX'a kadar tüm cihazlarda aynı deneyimi sunacak ve tüm cihazlar için tek platform olarak çalışacak.
190 ülkede aynı anda piyasaya sürülecek
Windows 10'un 190 ülkede aynı anda kullanıcılarla buluşacağını açıklayan Microsoft Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Terry Myerson, "Windows 10, daha kişisel ve mobil bir kullanıcı deneyimi sunarak Windows cihazlarla etkileşimi geliştirecek yepyeni bir işletim sistemi olacak." dedi. PC ve tabletler için ücretsiz Windows 10 yükseltmesi 29 Temmuz'da hazır olacak. Bu tarihten itibaren Windows 7, Windows 8 ve Windows 8.1 yüklü cihazlar kolayca Windows 10 güncellemesini yapabilecek ve Windows 10 yüklü yeni cihazlar birçok perakende mağazasında satışa sunulmaya başlayacak. Bugünden başlayarak, isteyen her kullanıcı Windows 7, Windows 8 ve Windows 8.1 yüklü cihazlarını Windows 10'a ücretsiz olarak yükseltmek için başvuruda bulunabilecek.
Microsoft, Windows 10 ile Başlat Menüsü'nü geri getirirken, kullanıcıların aradıkları dosyaları en hızlı ve kolay şekilde bulmalarına yardımcı oluyor. Pil ömrünü uzatan ve daha üretken bir çalışma ortamı yaratan Windows 10, Windows Hello ve Microsoft Passport gibi yeni özellikleri ve Windows Defender yardımıyla çok daha güvenli bir işletim sistemi olmayı amaçlıyor.
Microsoft yeni stratejisi kapsamında Windows 10'a ücretsiz olarak geçiş yapan tüm cihazlara kullanım süresi boyunca ücretsiz güvenlik güncellemeleri yaparak yeni özellikler eklemeye devam edecek.
Kişisel deneyim artacak
Windows 10'un kullanıcılarına daha kişisel ve güvenli bir deneyim sunabilmek amacıyla hayata geçirdiği Windows Hello sayesinde kullanıcılar yüz, retina ve parmak izi tanıma gibi biyometrik kimlik doğrulama teknolojilerini destekleyen donanımlarla Windows 10′lu cihazlarına çok daha hızlı ve güvenli şekilde erişebilecekler. Böylece karmaşık ve akılda tutması zor şifrelerle uğraşma derdi kalmayacak. Bunun yanı sıra, Windows 10'u geleneksel klavye ve fare kullanımı dışında ses, kalem, hareket veya işaretlerle de kullanabilmek mümkün.
Windows 10 ile birlikte hayata geçen yeni web tarayıcısı Microsoft Edge, web deneyimini daha hızlı ve kolay hale getirerek, kullanıcılara daha iyi bir deneyim sunma hedefinde. Microsoft Edge, kullanıcıların ilgi alanlarına yönelik kişisel arama sonuçları sağlayarak, daha hızlı, daha kolay ve ihtiyaca yönelik bir web deneyimi sunacak.
Yeni nesil üretkenlik platformu
Office 2016'nın tüm özelliklerini taşıyan masaüstü paketine ek olarak, Word, Excel, PowerPoint, ve Outlook için yeni evrensel Windows uygulamaları; dokunmatik ekranlı cihazlarda iyi bir deneyim sunacak. Kullanıcılar hareket halindeyken bile Word üzerinde dosya yaratıp düzenleyebilecek, ister uçakta, ister tatilde PowerPoint sunumlarına notlar ekleyip gönderebilecekler. Excel'in yeni dokunmatik kontrolleri sayesinde, herhangi bir klavye veya fare kullanmadan herkes tablo yaratıp, güncelleme yapabilecek.
Continuum sayesinde Windows 10 tabletten PC'ye, PC'den telefona ve yeni nesil eğlence platform Xbox'a kadar tüm cihazlarda aynı deneyimi sunacak. Aynı zamanda kullanıcılar Xbox One konsolunu evlerindeki bir Windows 10 tablet veya PC'ye bağlayarak oyunlarına diledikleri yerden devam edebilecekler.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder